Fysiurgisk massage

Hvad er fysiurgisk massage?

Fysiurgisk massage er en dybdegående massage, hvor man ved hjælp af forskellige massageteknikker gennemarbejder kroppens muskler, sener, led og bindevæv. ‘Fysiurgisk’ betyder, at massagen tager udgangspunkt i kroppens anatomiske opbygning af muskler, knogler, sener og ledbånd.

Fysiurgisk massage har til formål at afspænde og balancere musklerne, give øget smidighed og forbedre elasticiteten i vævet. Massagen aktiverer immunsystemet, stimulerer kredsløbet og øger blodcirkulationen. Berøring skaber balance, og udover at forebygge skader, og behandle og lindre smerter, så er massagen også med til at øge kropsbevidstheden for personen, som ligger på briksen, og det kan give øget trivsel i krop og sind. Til forskel fra wellness-massage, så er der lidt mere bid i den fysiurgiske massage, og vi kommer dybere og arbejder mere konkret med skader, spændinger og smerter. Det er dog altid et samarbejde med personen, som ligger på briksen, og jeg gør meget ud af at tilpasse trykket, så kroppen arbejder med og ikke imod.

Behandling:

En fysiurgisk massage varer cirka 30, 60 eller 90 minutter, alt efter hvad du ønsker. Behandlingen foregår liggende på den opvarmede briks, og under en helkropsmassage (90 minutter) er det nødvendigt, at du kun er iført undertøj. Ved massage af 30 og 60 minutters varighed er det kun dele af kropppen vi kan nå igennem, og det aftaler vi sammen, hvad du ønsker, at vi har fokus på. En 90 minutters behandling indeholder følgende:

Helkropsmassage:

  • Læg, baglår, baller
  • Skulder, overarm og nakke
  • Øvre ryg, lænd og øvre baller
  • Forside underben og lår
  • Arme og hænder
  • Øvre brystkasse, hals og ansigt

Reaktioner på fysiurgisk massage:

Massagen øger blodcirkulationen, og sætter en udrensning igang i kroppen, så det er vigtigt at drikke ekstra meget efter en behandling, så affaldstofferne kan blive skyllet ud den naturlige vej. Du vil blive tilbudt et glas vand, inden du går herfra.

Efter massagen kan der forekomme forskellige udrensningssymptomer, som f.eks. hovedpine, tørst, ændring i urin og afføringsmønster, følelsesmæssige forandringer, opblussen af gamle sygdomme, og nogle af de mere behagelige kan være; masser af energi, velvære, en følelse af lethed i kroppen. Du vil måske opleve ømhed efterfølgende, og er dine muskler meget spændte, kan du risikere, at de spænder mere op, for derefter at slippe og blive afspændte. Det kan lyde fjollet, men det er musklens måde at reagere på, hvis den længe har været for spændt.

0
    0
    Kurv