Skureklude

kr. 89,00

Gør en forskel og skift plastiksvampene ud med en økologisk og ikke mindst langtidsholdbar erstatning.Toockies skureklude er håndstrikket af rå, ubehandlet, økologisk bomuld og naturlige jute plantefibre. De har begge en effektiv slibende effekt, svarende til den milde og grove side af den sædvanlige plastikskuresvamp.

Brug dem til stål, keramiske kogeplader, køkkenvasken, potter og gryder, opvask, kalk-renden i æggegryden, rensning af grøntsager, badeværelset og lign. Ingen af kludene ridser!

Toockies skureklude er håndstrikket i Ujan i Indien af en af de 50 kvinder, som under fairtrade vilkår, får ordentlig løn og gode arbejdsvilkår. På pakken med dine skureklude finder du en håndskrevet etiket med navnet på en af de kvinder, som har strikket dine skureklude.

På lager

Varenummer (SKU): LT04 Kategori:

Beskrivelse

Når kludene en dag er slidte og skal skiftes ud, kan du klippe dem op og blande dem i pottemulden eller du kan smide dem på komposten. De vil forgå, som visne blade og tilføre næring til jorden.

Toockies skureklude tager hensyn til alle aspekter ved at være økologisk, fairtrade og bæredygtig fra vugge til vugge. Et koncept, som holder hele vejen igennem.

Zero-waste, plastik-fri, bæredygtigt og effektiv rengøring!

Pakke med 2 stk. ialt: 1 stk mild og 1 stk grov klud, Mål: 19×19 cm.

BRUG
Gør kluden våd og pres overflødigt vand fra.
Skrub uden ridser: rustfrit stål, keramisk- og glaskogeplader, køkkenvask, gryder, badeværelse, bil og alt andet som trænger til rengøring. Du kan også rense grøntsager med den grove klud.

OM
Den lyse klud: økologisk GOTS-certificeret bomuld med naturlig bomuldsfarve. Ingen kemisk behandling. Skrubber bedst i let fugtig stand. Bliver mere absorberende efter få ganges brug.
Den brune klud: 100% naturlige jute plantefibre: naturlig mørkebrun farve, ingen kemisk behandling. Skrubber og rengør godt både tør og fugtig.

PLEJE
Maskinvaskes og tørretumbles med alle farver og ved alle temperaturer
Når kluden er slidt kan den blandes i pottemulden eller kastes på kompostbunken.

FORDELE
Langtidsholdbar og genanvendelig erstatning for plastiksvampe
Miljøvenlig og socialansvarlig
Håndstrikket af en af over 50 kvinder nær Kolkata, Indien. Kvinderne er beskyttet af ”Fairtrade” principperne som giver dem en fair løn, så de kan forsørge deres familier

Se strikkerne af dine klude ved at besøge www.toockies.com under punktet ”Artisan”. Hendes navn finder du håndskrevet på pakken.

Ved alle håndlavede produkter kan der forekomme mindre variationer i størrelse og farve.

På grund af sæsonbetinget høj luftfugtighed i Indien, kan en lugt af fugt forekomme. Derfor anbefales det at vaske alle produkter inden brug. 

Grundet kvaliteten af den rå bomuld kan en naturlig plantefarve trække ud af bomulden når den bliver våd første gang. Dette bekræfter, at bomulden er 100% rå og ubehandlet. Farven går væk efter vask. 

Yderligere information

Vægt 0,200 kg
Størrelse 19 × 10 × 2 cm